Grovsopor - anmäla vitvaror och TV/bildskärmar

LÄS MER

Under hösten erbjuder Kramfors kommun insamling av TV/bildskärmar vid fastighet

Anmälan och hämtningsdatum

I denna e-tjänst kan du anmäla följande grovsopor:

  • Vitvaror
  • TV-apparater/bildskärmar

För att hämtning av grovsopor ska ske krävs en anmälan via denna e-tjänst senast klockan 16.00 onsdagen innan angiven hämtningsvecka.

Datum för anmälan och hämtning av grovsopor för just ditt område finns på kommunens webbplats, under sidan om grovsopsinsamling, kramfors.se/grovsopor.

Om du har svårighet att göra anmälan via e-tjänsten kan du få hjälp med din beställning genom att mejla till grovsopor@vtg.se eller ringa till VTG, telefon 0612-71 73 70.

OBS! Om du har övriga grovsopor (energiåtervinning, ej återvinningsbart, metall eller el-avfall) anmäler du detta i e-tjänsten Grovsopor - anmälan.

Du  som bor i flerbostadshus 
Om du bor i hyreshus så prata med din hyresvärd eller vaktmästare om hur grovsophämtningen är ordnad i ditt bostadsområde.

Ändring eller avbokning av inskickad anmälan

Om du har skickat in en anmälan och behöver ändra den eller om du vill avboka hämtning så mejlar du till grovsopor@vtg.se. Tänk på att meddela oss om du har anmält hämtning av grovsopor men sedan beslutar dig för att inte använda tjänsten.

Sortering

Så här sorterar du dina grovsopor:

 

Under den angivna hämtningsveckan ska du låta dina saker stå ute hela veckan, eftersom hämtning kan komma att ske i flera omgångar beroende på avfallets karaktär.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Ett abonnemang för renhållning kopplat till fastigheten

Fråga om inloggning

Om du väljer att logga med e-legitimation så blir ditt namn och adressuppgift förifyllt. Informationen hämtas från Skatteverket.

När du är inloggad har du också åtkomst till ditt ärende via Mina sidor tills dess att ärendet gallras.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa