Elevboende - ansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Boende

Om du väljer att bo på Räddningsgymnasiets internat har du olika boendeformer att välja mellan. Skolan har fem olika boenden, fyra på ön och ett på fastlandet. Du kan välja att bo själv i en egen lägenhet eller tillsammans med en eller flera andra i lägenhet eller korridor. Många elever väljer att prova olika typer av boende under sina tre år.

Skolan står för en enklare möblering av rummen. Läs mer om vad som ingår under respektive boende. I många boenden finns lite mer än det som garanteras, så det kan vara bra att titta på sitt boende innan du handlar husgeråd, gardiner och annat som kan öka trivseln. Täcke, kudde och sängkläder står hyresgästen/eleven själv för, detta gäller även förbrukningsvaror.

Alla boenden har tillgång till tvättstuga och dammsugare och övriga städhjälpmedel som delas i respektive trappuppgång.
Eleverna väljer oftast att samåka till Kramfors för att handla. Lunch ingår i skoldagen. Det finns möjlighet att köpa matkuponger till matsalen för frukost och middag.

Hyra

Hyran debiteras i efterskott till den adress målsman väljer.

Inackorderings eller resetillägg

Inackorderingsbidrag ansöker eleven om hos hemkommunen. Bor du i Kramfors kommun kan du ansöka i vår e-tjänst Inackorderingstillägg - ansökan. Bor du i Kramfors kommun kan du söka resetillägg i vår e-tjänst Resetillägg gymnasiet - ansökan.

Personuppgiftsansvarig

Bildningsnämnden
kommun@kramfors.se

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa