Livsmedelsverksamhet - anmäl och registrera

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Anmälan via e-tjänst eller blankett
När du företräder ditt företag så kan du använda din egen e-legitimation (t.ex. BankID eller Mobilt BankID) för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som gör registreringen.

Du får en bekräftelse från oss efter några dagar och då får du starta din verksamhet. Om du inte fått en bekräftelse får du ändå starta 10 vardagar efter det att du anmält till oss.

Hämta dina företagsuppgifter
I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem.
Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter.
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Avgift för registreringen
För vårt arbete med registreringen av din anmälan tar vi ut en avgift som motsvarar en timmas handläggningstid, enligt en taxa som är fastställd av kommunfullmäktige i Kramfors kommun. Timavgiften är för närvarande 1 098 kronor.

Livsmedelsföretagare
Du som vill starta en livsmedelsverksamhet ska ha kunskap om den verksamhet du vill bedriva. Du ska också ha kunskap i livsmedelshygien och om livsmedelslagstiftningen. De krav på utbildning och kunskap som gäller dig beror på vilken verksamhet du bedriver och vilka livsmedel du hanterar.
För att läsa mer om att bedriva livsmedelsverksamheter i Kramfors kommun så har vi samlat information på vår webbplats som du hittar här.

Har du eget vatten? 
Då behöver du även anmäla dricksvattenanläggning.  Du gör detta via en blankett som finns på kramfors.se.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa