Försäljning och servering av folköl - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Information

Har du för avsikt att börja sälja folköl? Då måste du anmäla det till miljö- och byggavdelningen innan verksamheten påbörjas. Du gör anmälan i denna e-tjänst. 

Kontakta gärna handläggaren för mer information. Kontaktuppgifter finner du längre ned på denna sida.

Villkor för försäljning eller servering av folköl

  • Du får sälja folköl om du även är registrerad för att sälja lagad mat eller matvaror hos miljö- och byggavdelningen.
  • Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år
  • Du som säljer eller serverar folköl måste ha ett program för egenkontroll. Programmet bör bland annat innehålla era rutiner för att kontrollera ålder, langning, marknadsföring och märkning.

Använd tjänsten som företagare

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter (länken öppnas i ett nytt fönster). Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Kostnad för anmälan

Anmälan om försäljning är kostnadsfri, men kommunen tar ut en årlig tillsynsavgift. Mer om våra avgifter kan du läsa på vår webbplats kramfors.se (länken öppnas i ett nytt fönster). Tillsynsbesöken görs regelbundet och då gör vi tillsammans med er en genomgång av gällande villkor.

Tänk på att

Efter att din ansökan har skickats in till oss kommer vi att ha kontakt med dig via e-post eller telefon så det är viktigt att du anger korrekta uppgifter till oss i e-tjänsten. Vill du komplettera ditt ärenden efter att det är inskickat så kan du göra det via vår e-post mob@kramfors.se.

Läs mer

Du kan läsa mer om försäljning och servering av folköl på vår webbplats kramfors.se (länken öppnas i ett nytt fönster).

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa